BASISOPLEIDING METERVERWISSELAAR VP E

BASISOPLEIDING METER-
VERWISSELAAR VP E

Wil je gasmonteur worden en heb je vooral interesse in gasmeters en de meterkast? Dan is de Basisopleiding Meterverwisselaar VP G wellicht iets voor jou! Lees hieronder wat de opleiding inhoudt, aan welke eisen je moet voldoen en welke werkzaamheden je na de opleiding mag verrichten.

Wil je gasmonteur worden en heb je vooral interesse in gasmeters en de meterkast? Dan is de Basisopleiding Meterverwisselaar VP E wellicht iets voor jou! Lees hieronder wat de opleiding inhoudt, aan welke eisen je moet voldoen en welke werkzaamheden je na de opleiding mag verrichten.

Informatie opleiding
Niveau
DuurOp aanvraag
KostenOp aanvraag
LocatieKelpen-Oler (Limburg)
ResultaatCertificaat

Aanmelden?
Wil je je aanmelden voor deze opleiding? Stuur dan een e-mail naar info@to-zuid.nl en vermeld hierin je naam, woonplaats, geboortedatum, telefoonnummer. Nadat wij jouw e-mail hebben ontvangen, zullen we contact met je opnemen. Of vul het contactformulier onder aan deze pagina in.

Inhoud van de Basisopleiding Meterverwisselaar VP G

In deze basisopleiding Meterverwisselaar VP G leer je om als zelfstandig monteur gasmeters te plaatsen, verwijderen en verwisselen. Ook ga je gaskranen onder gasdruk, maar zonder gasuitstroom, vervangen. Verder leer je ook over de opbouw van de installatie- en gasdistributienetten, dichtheidsbeproeving, gasdruk in leidingsystemen, diverse materialen, gasmeters en drukregelaars en ook over de gevaren van explosies, verstikking en brand. Tijdens deze opleiding wordt veel aandacht besteed aan onderlinge samenwerking, sociale vaardigheden, veiligheid en andere competenties.

Als gasmonteur op dit gebied ben je direct verantwoordelijk voor de uitvoer van de volgende zaken:

 • alle meterverwisselingen LD (ook in stations)
 • alle montagewerkzaamheden in de G-meterkast
 • alle montagewerkzaamheden aan EVHI’s
 • het treffen en opheffen van de bijbehorende veiligheidsmaatregelen
 • bijbehorende metingen en beproevingen
 • het houden van toezicht

Een VP G-meterkast voert alleen beperkte bedieningshandelingen (BBH) uit. Je mag als assistent van een AVP ook alle activiteiten uitvoeren die deze AVP uit mag voeren, tenzij dit wordt uitgesloten in de VWI en als de WV hier opdracht voor gegeven heeft. Assisteren houdt in dat je dezelfde werkzaamheden op dezelfde plek uitvoert als de AVP, onder verantwoordelijkheid van de AVP die als ploegleider is aangewezen.

Technisch opleidingscentrum zuid beschikt over het NRTO keurmerk.

GRATIS ADVIES OVER DEZE OPLEIDING? VRAAG HET DE EXPERT

GRATIS ADVIES OVER DEZE OPLEIDING?
VRAAG HET DE EXPERT

AANMELDEN?

Wil je je aanmelden voor deze cursus? Meld je dan hier aan via onderstaand contact formulier en leer van een specialist.

Nadat we je aanvraag hebben ontvangen, nemen wij contact met je op en ontvang je verdere informatie over de kosten en tijden.

  Handige links

  Agenda cursus aanbod

  Maatwerk voor bedrijven