VCA MOEILIJK LEREND

VCA MOEILIJK LEREND

De cursus VCA Basis voor moeilijk lerend is bedoeld voor onder andere deelnemers met dyslexie, ADHD, problemen met concentreren, faalangst of een vorm van leerachterstand. De cursus is niet bedoeld voor cursisten die de Nederlandse taal niet machtig zijn.

De cursus VCA Basis voor moeilijk lerend is bedoeld voor onder andere deelnemers met dyslexie, ADHD, problemen met concentreren, faalangst of een vorm van leerachterstand. De cursus is niet bedoeld voor cursisten die de Nederlandse taal niet machtig zijn.

Informatie cursus
Niveau
Duur3 dagen
Kosten€ 598,-
LocatieKelpen-Oler (Limburg)
ResultaatCertificaat, 10 jaar geldig

Aanmelden?
Wil je je aanmelden voor deze cursus? Stuur dan een e-mail naar info@to-zuid.nl en vermeld hierin je naam, woonplaats, geboortedatum, telefoonnummer.

Nadat wij jouw e-mail hebben ontvangen, zullen we contact met je opnemen.

Praktische informatie

De cursus VCA Basis voor moeilijk lerenden + examen bestaat uit zes modules, verspreid over drie dagen. De eerste twee lesdagen duren van 9.00 tot 16.00 uur. De derde lesdag duurt van 9.00 tot 14.30 uur. Direct daarna is van 15.00 tot 16.00 uur het VCA Basis examen. Het examen wordt gemaakt in dezelfde, kleine, samenstelling als waarin ook de cursus plaatsvindt.

Opzet training

Op de eerste lesdag wordt aandacht besteed aan kennismaking en intake. De docent legt uit wat er van de deelnemers wordt verwacht als het gaat om lessen en voorbereiding en wat de rol van de docent daarbij is. Tijdens de eerste module wordt stilgestaan bij de leervoorkeuren van de deelnemers en worden er tips gegeven over leren. Doordat er vooraf een intake heeft plaatsgevonden, kan de docent zijn tips aanpassen op de behoefte van de cursusdeelnemers.

Elke module wordt afgesloten met een vooruitblik op de volgende module. Hierbij wordt stap voor stap uitgelegd welke hoofdstukken uit het lesboek moeten worden voorbereid, hoe deelnemers dat het beste kunnen doen en welke hulpmiddelen ze daarbij kunnen gebruiken. Aan het begin van de nieuwe module wordt uitgebreid ingegaan op die voorbereiding. Waar liepen deelnemers tegenaan? Welke onderdelen hebben extra aandacht nodig?

Oefenexamens en proefexamen

Er wordt tussentijds gebruik gemaakt van oefenexamens om de kennis van de deelnemers te toetsen en ze alvast te laten oefenen met de vraagstelling van het examen. De docent kan hierdoor eventuele extra toelichting geven op bepaalde onderwerpen die extra aandacht nodig hebben. Aan het eind van de laatste lesdag wordt een proefexamen gemaakt door de deelnemers. Dit proefexamen wordt nabesproken met de docent.

Examen

Op de laatste lesdag wordt aandacht besteed aan het maken van het examen. Punten die behandeld worden zijn: de vraagstelling die de deelnemers kunnen verwachten, werkwijze op de computer en de procedure van het examen. Het examen vindt plaats direct ná de laatste lesmodule.

Studiebelasting

De cursus VCA Basis voor moeilijk lerenden bestaat uit zes modules, verspreid over drie dagen. De eerste twee lesdagen duren van 9.00 tot 16.00 uur. De derde lesdag duurt van 9.00 tot 14.30 uur. Direct daarna is van 15.00 tot 16.00 uur het VCA Basis examen. Daarnaast moeten deelnemers rekening houden met 12 uur zelfstudie, waarbij thuis met behulp van het cursusboek de eerstvolgende modules worden voorbereid.

Cursusboek

Voorafgaand aan de cursus ontvangen deelnemers het VCA Basis cursusboek. Ze moeten dit elke cursusdag meenemen. In het cursusboek wordt de cursusstof met veel voorbeelden ondersteund. Na elk hoofdstuk volgen oefenvragen waarmee de deelnemer kan testen of hij of zij de kennis beheerst.

Vooropleiding & cursusniveau

Om aan deze cursus deel te nemen is geen vooropleiding nodig.

Technisch opleidingscentrum zuid beschikt over het NRTO keurmerk.

GRATIS ADVIES OVER DEZE CURSUS? VRAAG HET DE EXPERT

GRATIS ADVIES OVER DEZE CURSUS?
VRAAG HET DE EXPERT

AANMELDEN?

Wil je je aanmelden voor deze cursus? Meld je dan hier aan via onderstaand contact formulier en leer van een specialist.

Nadat we je aanvraag hebben ontvangen, nemen wij contact met je op en ontvang je verdere informatie over de kosten en tijden.

    Wij leiden op voor

    In de technieksector is volop vraag naar nieuw personeel, mensen die van aanpakken houden en zichzelf graag blijven ontwikkelen. De techniek is een toekomst vaste sector vol uitdagend en relevant werk.

    Handige links

    Agenda cursus aanbod

    Maatwerk voor bedrijven