VCA VOL LOS EXAMEN

VCA VOL LOS EXAMEN

Vanuit de brancheorganisaties en de Arbowet is er een verplichte VCA VOL cursus opgesteld voor alle werknemers die werkzaam zijn bij energiebedrijven en werken aan distributienetten en transport. VCA is de afkorting van Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers. In de cursus staat het veilig werken bij dienstverlenende bedrijven centraal. Met het VCA certificaat kan er gewaarborgd worden dat de werknemer in alle veiligheid kan werken en oog heeft op het gebied van milieu en het omgaan met gevaarlijke stoffen. Als (operationeel) leidinggevende heb jij een VCA VOL certificaat nodig.

Vanuit de brancheorganisaties en de Arbowet is er een verplichte VCA VOL certificering opgesteld voor alle werknemers die werkzaam zijn bij energiebedrijven en werken aan distributienetten en transport. VCA is de afkorting van Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers. Met het VCA certificaat kan er gewaarborgd worden dat de werknemer in alle veiligheid kan werken en oog heeft op het gebied van milieu en het omgaan met gevaarlijke stoffen. Als (operationeel) leidinggevende heb jij een VCA VOL certificaat nodig.

Informatie cursus
Niveau
Duur
Kosten€ 125,-
LocatieKelpen-Oler (Limburg)
ResultaatCertificaat, 10 jaar geldig

Aanmelden?
Wil je je aanmelden voor deze cursus? Stuur dan een e-mail naar info@to-zuid.nl en vermeld hierin je naam, woonplaats, geboortedatum, telefoonnummer.

Nadat wij jouw e-mail hebben ontvangen, zullen we contact met je opnemen.

Los Examen

Wil jij je goed voorbereiden op het VCA VOL examen?

Via ons kan jij je op verschillende manieren voorbereiden op het VCA examen. Het is ook mogelijk om een combinatie van deze manieren in te zetten.

Klassikale VCA cursus
In een dag word je de kennis door een professioneel docent in een klassikale setting behandeld en word je zo optimaal voorbereid voor het examen.

VCA Basis E-learning
Met de e-learning behandel jij wanneer het jou uitkomt en op eigen tempo de kennis die je moet beheersen voor het examen.

VCA Vol cursusboek
Het VCA cursusboek behandelt met veel praktijkvoorbeelden de benodigde kennis voor het examen. Tevens kun je met oefenvragen testen of je de kennis voldoende beheerst.

Na de zelfstudie ben je klaar voor het examen; welke gegeven wordt op onze locatie. Het examen start altijd om 19:00 uur. Het betreft een schriftelijk tentamen, maar er kan – bij aanvraag – ook een mondeling examen gegeven worden.

Welke onderwerpen* moet je beheersen voor het VCA VOL examen?

* De nieuwste VCA eind- en toetstermen

Voorbereiden, bespreken en inspecteren van de werkzaamheden

 • Regelgeving en veiligheidsregels
 • Veilig werken, overleg en inspecties
 • Preventie

Uitvoeren van werkzaamheden

 • De werkplek
 • Persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM’s)
 • Arbeidsmiddelen
 • Specifieke werkzaamheden en omstandigheden

Beheersen van specifieke gevaren

 • Gevaarlijke stoffen
 • Elektriciteit en straling
 • Brand en explosie

Beheersen van incidenten en noodsituaties

 • Ongevallen
 • Noodsituaties

Over de cursus VCA VOL zelfstudie

Na de zelfstudie kun je je inschrijven voor het examen dat plaatsvindt bij Technisch Opleidingscentrum Zuid. Op aanvraag kan er ook een mondeling examen worden afgenomen.

Het examen wordt afgenomen door een door VCA erkend examenbureau.

Inhoud opleiding

 • 1 examenmoment

Technisch opleidingscentrum zuid beschikt over het NRTO keurmerk.

GRATIS ADVIES OVER DEZE CURSUS? VRAAG HET DE EXPERT

GRATIS ADVIES OVER DEZE CURSUS?
VRAAG HET DE EXPERT

AANMELDEN?

Wil je je aanmelden voor deze cursus? Meld je dan hier aan via onderstaand contact formulier en leer van een specialist.

Nadat we je aanvraag hebben ontvangen, nemen wij contact met je op en ontvang je verdere informatie over de kosten en tijden.

  Handige links

  Agenda cursus aanbod

  Maatwerk voor bedrijven