Ik ben
leerling

Wellicht blijft de maatschappij
Mede dankzij jou, wel draaiende

Ik ben
leerling

Wellicht blijft de maatschappij
Mede dankzij jou, wel draaiende

Ik ben leerling

Werken in de Techniek? De (infra)techniek is een brede branche met een hoge nood aan goed opgeleid vakpersoneel. Werk je graag in de buitenlucht en wil je een bijdrage leveren aan de levering van gas, elektriciteit en water aan de eindgebruikers (huizen, kantoren, fabrieken)? Dan is werken in de techniek en dus een opleiding in de techniek iets voor jou! De techniek biedt je alle kansen en mogelijkheden voor de baan of carrière die precies bij jou past. Kies nu voor een loopbaan met een technische achtergrond en ben ervan verzekerd dat je straks het echte werk voor het kiezen hebt. Kijk voor alle werk- en leermogelijkheden goed rond op onze website en zorg dat jij straks werkt in de techniek.

Werken
en leren

Kies nu voor een loopbaan met een technische achtergrond en ben ervan verzekerd dat je straks het echte werk voor het kiezen hebt.

Opleidingsaanbod

Technisch Opleidingscentrum Zuid biedt een aantal technische en bouwgerelateerde MBO vakopleidingen aan. Daarnaast leiden we je op voor een aantal beroepen waar geen specifiek diploma voor nodig is, maar wel de juiste certificaten. Deze certificaten kun je behalen bij Technisch Opleidingscentrum Zuid. Wij werken samen met ROC’s en uitzendbureaus in de branche, zodat je na het behalen van je diploma’s meteen kunt gaan werken in de techniek.

MBO Vakopleidingen

Monteur laagspanningsdistributie
Monteur middenspanningsdistributie
Monteur gas-, water- en warmtedistributie
Veiligheidstrainingen
VCA
Veilig werken langs de weg
Veilig werken met asbest cementleidingen
Asbestherkenning
Hygiënisch werken aan drinkwater
BHV
VIAG (VOP)
Cursussen ten behoeve van
Stratenmaker
Uitvoerder (infra, kabels en leidingen)
Grondwerker
Gasmonteur
Bouwhulp
Inframonteur
Minigraver machinist
Bandenkraan machinist

Monteur laagspanningsdistributie
Monteur middenspanningsdistributie
Monteur gas-, water- en warmtedistributie
Veiligheidstrainingen
VCA
Veilig werken langs de weg
Veilig werken met asbest cementleidingen
Asbestherkenning
Hygiënisch werken aan drinkwater
BHV
VIAG (VOP)
Cursussen ten behoeve van
Stratenmaker
Uitvoerder (infra, kabels en leidingen)
Grondwerker
Gasmonteur
Bouwhulp
Inframonteur
Minigraver machinist
Bandenkraan machinist

Grondwerker

Een grondwerker houdt zich bezig met grond- en graafwerkzaamheden bij de aanleg van buizen en kabels, het reinigen van stukken grond en groenvoorzieningen. Daarnaast werk je intensief samen met de kraanmachinist, aangezien een grondwerker juist op plekken komt waar machines niet kunnen komen. Wanneer je grondwerker als beroep wilt uitvoeren, kun je bij Technisch Opleidingscentrum Zuid de opleiding tot grondwerker volgen.

Wat doet een grondwerker?
Een grondwerker is werkzaam bij de woningbouw, wegenbouw, groenvoorziening en bodemsanering. Hierbij verricht een grondwerker de volgende werkzaamheden. Het beroep grondwerker heeft binnen de civiele techniek een belangrijke rol, omdat anders veel werkzaamheden niet uitgevoerd kunnen worden. Een grondwerker is een civiele vakman die voor zijn werkzaamheden onder het straatniveau werkzaam is. Grondwerkzaamheden kunnen om veel redenen uitgevoerd worden. Denk bijvoorbeeld aan het vernieuwen van gasleidingen of waterleidingen of aan het vernieuwen van rioleringen. Daarnaast kunnen grondwerkzaamheden nodig zijn om internetkabels, telefoonkabels en stroomkabels te vernieuwen.

Kortom: het beroep grondwerker is erg veelzijdig en je houdt je met allerlei werkzaamheden onder straatniveau bezig.

Opleiding grondwerker
Je hebt niet altijd een opleiding nodig om grondwerker te worden. Wel is het belangrijk dat je in het bezit bent van de juiste certificaten. Om grondwerker te worden, dien je sowieso in het bezit te zijn van een geldig VCA-certificaat. Daarnaast kun je aanvullende cursussen volgen om bijvoorbeeld door te groeien of je te specialiseren.

Wil je meer informatie over onze cursussen en opleidingen? Neem contact met ons op, zodat we antwoord kunnen geven op je vragen. Ben je al een ervaren grondwerker? Bekijk dan onze vacatures, wellicht kunnen we je snel helpen aan een nieuwe baan. Wil jij grondwerker worden? Schrijf je dan in voor een opleiding aan het Technisch Opleidingscentrum Zuid. Bekijk ook onze andere cursussen.

Ben je al een ervaren monteur LS Netten? Bekijk dan onze vacatures, wellicht kunnen we je snel helpen aan een nieuwe baan. Wil jij Monteur LS Netten worden? Schrijf je dan in voor een opleiding aan het Technisch Opleidingscentrum Zuid. Bekijk ook onze andere cursussen.

Monteur LS Netten

Als monteur laagspanningsdistributie werk je volgens standaard werkwijzen. Je voert vooral routinematige werkzaamheden uit zoals het onderhouden van netgebonden laagspanningscomponenten en -installaties en het verhelpen van storingen. Bij het lokaliseren en analyseren van storingen assisteer je. Wanneer je Monteur Laagspannings Netten als beroep wilt uitvoeren, kun je bij Technisch Opleidingscentrum Zuid de opleiding tot Monteur LS Netten volgen.

Wat doet een monteur LS netten?
Je hebt in je werk te maken met bijzondere omgevingsfactoren omdat je vaak in stedelijke gebieden werkt en situaties moet kunnen inschatten. Dit maakt je werk vooral op het gebied van veiligheid complex. Je hebt een uitvoerende rol en je werkt zelfstandig onder aansturing van de leidinggevende. Je kunt bij de uitvoering van je werkzaamheden altijd met je vragen terecht bij je leidinggevende. Je bent verantwoordelijk voor de kwaliteit van je werk. Je voert je werk uit volgens de geldende wet- en regelgeving op het gebied van ARBO, milieu en veiligheid en je ziet erop toe dat anderen dat ook doen. Jij legt verantwoording af aan je leidinggevende. Een monteur laagspanningsdistributie kan een distributienet, of een deel daarvan, in of uit bedrijf nemen mits hij daartoe bevoegd is of onder toezicht werkt van een bevoegd persoon. Dit is geregeld in het aanwijzingsbeleid van het bedrijf.

Opleiding Monteur LS Netten
Om aan het BEI BLS WV LS-netten examen deel te kunnen nemen, dien je te voldoen aan de vaktechnische opleidings- en ervaringseisen van BEI/VIAG. Wil je meer informatie over onze cursussen en opleidingen? Neem contact met ons op.

Ben je al een ervaren monteur LS Netten? Bekijk dan onze vacatures, wellicht kunnen we je snel helpen aan een nieuwe baan. Wil jij Monteur LS Netten worden? Schrijf je dan in voor een opleiding aan het Technisch Opleidingscentrum Zuid. Bekijk ook onze andere cursussen.

Monteur Gas-, Water- en Warmtedistributie

Als monteur gas-, water- en warmtedistributie werk je volgens standaard werkwijzen. Je onderhoudt gas-, water- en warmtedistributienetten en verhelpt storingen. Je hebt in je werk te maken met bijzondere omgevingsfactoren omdat je vaak in stedelijke gebieden werkt en situaties moet kunnen inschatten. Dit maakt je werk vooral op het gebied van veiligheid complex. Wanneer je Monteur Gas-, Water- en Warmtedistributie als beroep wilt uitvoeren, kun je bij Technisch Opleidingscentrum Zuid de juiste opleiding volgen.

Wat doet een monteur Gas-, Water- en Warmtedistributie?
Je bent uitvoerend en je werkt zelfstandig. Je speelt in op wisselende of onverwachte omstandigheden, binnen de grenzen van je kunnen. Je kunt bij de uitvoering van je werkzaamheden altijd met je vragen terecht bij je leidinggevende. Je bent verantwoordelijk voor de kwaliteit van je werk. Je voert je werk uit volgens de geldende wet- en regelgeving op het gebied van ARBO, milieu en veiligheid en je ziet erop toe dat medewerkers dat ook doen. Jij legt verantwoording af aan je leidinggevende. Een eerste monteur gas-, water- en warmtedistributie kan een distributienet, of een deel daarvan, in of uit bedrijf nemen als je daartoe bevoegd bent of onder toezicht werkt van een bevoegd persoon. Dit is geregeld in het aanwijzingsbeleid van het bedrijf.

Opleidingen Monteur Gas-, Water- en Warmtedistributie
Er zijn verschillende opleidingen binnen Technisch Opleidingscentrum Zuid met betrekking tot Gas- Water- en Warmtedistributie. Denk bijvoorbeeld aan de opleiding VIAG VOP G-METERS of KIAD.

Wil je meer informatie over onze cursussen en opleidingen? Neem dan gerust contact op. Ben je al een ervaren monteur Gas- Water- en Warmtedistributie? Bekijk dan onze vacatures, wellicht kunnen we je snel helpen aan een nieuwe baan. Wil jij Monteur Gas- Water- en Warmtedistributie worden? Schrijf je dan in voor een opleiding aan het Technisch Opleidingscentrum Zuid. Bekijk ook onze andere cursussen.

Wil je meer informatie over onze cursussen en opleidingen? Neem dan gerust contact op. Ben je al een ervaren Commissioning Engineer PAC? Bekijk dan onze vacatures, wellicht kunnen we je snel helpen aan een nieuwe baan. Wil jij Commissioning Engineer PAC worden? Schrijf je dan in voor een opleiding aan het Technisch Opleidingscentrum Zuid. Bekijk ook onze andere cursussen.

Commissioning Engineer PAC

Als Commissioning Engineer PAC (Protection, Automation and Control) werk je mee aan projecten waarbij je een bijdrage levert aan de Midden-en Hoogspanningsstations. Wanneer je Commissioning Engineer PAC als beroep wilt uitoefenen, kun je bij Technisch Opleidingscentrum Zuid de juiste opleidingen volgen.

Wat doet een monteur Commissioning Engineer PAC?
Als Commissioning Engineer PAC werk je mee aan projecten waarbij je een bijdrage levert aan de Midden-en Hoogspanningsstations. Het is dan ook jouw taak om door middel van besturings- en communicatie systemen de beschikbaarheid, betrouwbaarheid en functionaliteit van de beveiliging binnen de Midden-en Hoogspanning te garanderen. Zo kun je de ene dag bezig zijn met het programmeren en instellen van systemen en HS/MS beveiligingsrelais, op basis van een functioneel en/of technisch ontwerp. De dag erna is er een spoedklus bij een HS station waarbij jij een belangrijke schakel bent om een complexe storing op te lossen. Gelukt? Dan kun jij met een voldaan gevoel naar huis. Er zijn namelijk dagelijks miljoenen huishoudens afhankelijk van de keuzes die jij op zo’n moment maakt. Klinkt gaaf, toch? Hierdoor doe je een flinke dosis ervaring op waardoor je netwerk uitbreidt en het een afwisselende functie maakt.

Opleidingen Commissioning Engineer PAC
Er zijn verschillende opleidingen binnen Technisch Opleidingscentrum Zuid die je nodig hebt om Commissioning Engineer PAC te worden. Het is een functie waar veel kennis bij komt kijken.

Wil je meer informatie over onze cursussen en opleidingen? Neem dan gerust contact op. Ben je al een ervaren Commissioning Engineer PAC? Bekijk dan onze vacatures, wellicht kunnen we je snel helpen aan een nieuwe baan. Wil jij Commissioning Engineer PAC worden? Schrijf je dan in voor een opleiding aan het Technisch Opleidingscentrum Zuid. Bekijk ook onze andere cursussen.

Interesse in de
infrastructuur?

Interesse
in de
infra-
structuur?

Ben je geïnteresseerd in een opleiding met een infra- en of technische achtergrond en ben je je aan het oriënteren voor een vervolgopleiding of beroep? Dan ben je bij Technisch Opleidingscentrum Zuid aan het juiste adres. Op onze website vind je informatie over technische projecten, beroepen en opleidingen. Wil je de infrastructuur graag in de praktijk meemaken? Breng dan met je klas een bezoek aan een open dag bij het Technisch Opleidingscentrum Zuid. Deze worden regelmatig georganiseerd op aanvraag. Twijfel je nog? Maak dan een afspraak om bij ons langs te komen, zodat wij je kunnen begeleiden in je keuze. Wij organiseren diverse informatieavonden en open dagen waarvoor je je kunt inschrijven, maar je kunt ook een persoonlijke afspraak maken. Inschrijven voor één van onze opleidingen of cursussen kan via het inschrijfformulier.

Waarom techniek

In de technieksector is volop vraag naar nieuw personeel, mensen die van aanpakken houden en zichzelf graag blijven ontwikkelen. De techniek is een toekomst vaste sector vol uitdagend en relevant werk.

Groeiende vraag

Baangarantie

Innovatieve branche

Mensen, geen robots

Waarom techniek

Voor de bouw van veel projecten is er vraag naar goed opgeleid personeel op het gebied van onder andere beveiliging, preventie, BHV, VCA, EHBO en AED. Technisch Opleidingscentrum

Groeiende vraag

Baangarantie

Innovatieve branche

Mensen, geen robots

‘Zelf ben ik erg positief over dit bedrijf. Ik heb hier een BBL opleiding gevolgd en werk nu sinds een half jaar bij een infra bedrijf. De kennis die ik binnen de opleiding heb opgedaan, komt elke dag van pas!’

Mike Smits – Venlo

Aankomende cursussen
en opleidingen

HEB JE VRAGEN?

Heb je vragen of wil je meer informatie? Bel naar +31 (0)495 794 560 of stuur een mail naar info@to-zuid.nl. We helpen je graag.

SCHRIJF JE NOG SNEL IN

oktober 2023
Geen evenementen gevonden!

‘Zelf ben ik erg positief over dit bedrijf. Ik heb hier een BBL opleiding gevolgd en werk nu sinds een half jaar bij een infra bedrijf. De kennis die ik binnen de opleiding heb opgedaan, komt elke dag van pas!’

Mike Smits – Venlo

Aankomende cursussen
en opleidingen

HEB JE VRAGEN?

Heb je vragen of wil je meer informatie? Bel naar +31 (0)495 794 560 of stuur een mail naar info@to-zuid.nl. We helpen je graag.

SCHRIJF JE NOG SNEL IN

oktober 2023
Geen evenementen gevonden!

‘Zelf ben ik erg positief over dit bedrijf. Ik heb hier een BBL opleiding gevolgd en werk nu sinds een half jaar bij een infra bedrijf. De kennis die ik binnen de opleiding heb opgedaan, komt elke dag van pas!’

Mike Smits – Venlo

HEB JE VRAGEN?

Heb je vragen of wil je meer informatie? Bel naar +31 (0)495 794 560 of stuur een mail naar info@to-zuid.nl. We helpen je graag.

SCHRIJF JE NOG
SNEL IN

Aankomende cursussen
en opleidingen

oktober 2023
Geen evenementen gevonden!

Handige links

Agenda cursus aanbod

Maatwerk voor bedrijven